Opettajat

Dj Academyn OPETTAJAT

PETTERI “Dj Chico” URSIN

Rehtori & projektipäällikkö

Opintoasiat:
Juonto, esiintyminen, asiakaspalvelu & light jockey.

Bio:
Vuonna 1995 Dj -uransa aloittanut Petteri “Dj-Chico” Ursin on kiertänyt Suomen klubit, baarit, pubit ja lavat. Ursin tuntee eri musiikkigenret suomi-popista minimal houseen paremmin kuin omat taskunsa. Ursin on muiden musiikkitapahtumien lisäksi luotsannut ISO Neppis tapahtumaa Lahdessa vuodesta 2008. Monessa liemessä keitetty Ursin on myös juontanut yli sata tapahtumaa mm. Lahden Jazz Torin ja Lahden yöt.

HARRI “Proteus” ANDERSSON

Opettaja

Opintoasiat:
Tapahtumasuunnittelu, vinyylit ja miksaus, Dj-imago.

Bio:
Harri Andersson eli Proteus (s. 1977) on maailmanlaajuisesti tunnettu suomalainen DJ ja tuottaja. Hän soittaa raskasta konemusiikkia yhdistäen eri tyylilajeja, kuten hard NRG, industrial, industrial metal, hardcore, hardstyle, hard trance ja psytrance. Proteus on yksi Suomen menestyneimmistä Dj:istä. Hänet tunnetaan erityisesti energisistä lavaesiintymisistään.

Hän on muun muassa voittanut arvostetun, Hard dance Awardseissa jaettavan Best Hard Dance DJ -tittelin vuosina 2004 ja 2005 ja ollut arvostetulla DJ Mag’s Top 100 -listalla sijoilla 90 (2004) ja 93 (2005).

PETRI HOTTI

Opettaja

Opintoasiat:
Tekninen koulutus, Dj työskentely, soittimet ja muut laitteet, käytännön harjoittelu.

Bio:
Lahdessa syntynyt ja Dj-työnsä aloittanut Petri “Piatro” aka “Dj Hotti” aka “Mölyapina” Hotti on kouluttajistamme kokenein. Hänen oppi-isinä ja vaikuttajina ovat toimineet Pekka Sipi, Juha Helviö, Lasse Haikonen, Tapani Ripatti ja Hannu Kinnunen. 1983 ensimmäisen keikkansa vetänyt Hotti on kiertänyt koko Suomen keikkaillen aktiivisesti tähän päivään saakka.

Hänellä on tietotaito kaikesta mitä ravintola- tai klubi-DJ:n työhön kuuluu. Soittovälineet, PA- laitteet, valot, ohjelmat, lupa- ja lisenssiasiat, promojakelut, asiakaspalvelu ja illan musiikillinen rakentaminen. Hän on ollut mukana rakentamassa monien ravintoiloiden ja yökerhojen musiikkilinjauksia ja ohjelmasuunnitelmia. Monet Suomen yökerhojen ääni- ja valototeutukset ovat myös hänen käsiaalaansa. Hän on toiminut myös monessa valtakunnallisessa tapahtumassa musiikillisena asiantuntijana ja DJ-tiimien vetäjänä.

Hotti on kouluttanut alalle kymmeniä Dj:tä jotka ovat aktiivisesti alalla tälläkin hetkellä. Hotti on opettajistomme selkäranka ja tietopankki.

VILLE “Dj RX” SORSA

Opettaja

Opintoasiat:
Äänet, musiikki ja niiden tuotanto peleihin. Remedy Entertainment.

Bio:
Ville Sorsa (äänisuunnittelija) on vuonna 1997 musiikillisen uransa aloittanut kansainvälisesti tunnettu suomalainen hard dance-, breaks- ja drum and bass -musiikkiin keskittynyt dj/ tuottaja. Hän on tuottanut musiikkia mm. Electrolysis Recordsille, Nu-Energylle sekä vuonna 2003 perustetulle FINRG Recordingsille, jonka hän omistaa yhdessä Carbon Basedin jäsenten kanssa.

DJ Rx kuuluu yhdessä Carbon Basedin, Proteuksen ja Alek Száhalan kanssa suomalaisen rankemman konemusiikin avainjäseniin ja kehittäjiin. Vuonna 2010 DJ Rx liittyi Carbon Basediin DJ E-NRG:n tilalle ja tuottaa aktiivisesti omalla artisti nimellä breaks ja drum and bass musiikkia. DJ Rx on keikkaillut kuluneen vajaan kymmenen vuoden aikana kaikissa Suomen suurimmissa klubeissa ja konemusiikki-festivaaleilla, sekä ulkomailla mm. Australiassa, Englannissa, Ruotsissa, Liettuassa sekä Puolassa.

Valmistuttuaan medianomiksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin linjalta Sorsa on työskennellyt äänisuunnittelijana Remedy Entertaiment yrityksessä.

STEVEN “MC Stii” HEMSLEY

Opettaja

Opintoasiat:
Graafinen suunnittelu.

Bio:
Steven Hemsley (s. 1977) aloitti musiikkiuransa 90-luvulla Hip Hopin parissa Tampereella Nueran ja Organik Elementsin kanssa. Myöhemmin Helsingissä hän liittäytyi yhteen DJ:n ja tuottaja Heikki Liimataisen kanssa. Yhdessä he perustivat Moovonin ja julkaisivat neljä singleä Sony Music Finlandin kanssa. MC Stii on toiminut myös mm. K-Systemsin ja DJ Orkidean keikoilla MC:nä.

Steven jätti musiikkiuransa ja perusti oman mainostoimiston. Fresh Image Design Oy (mainostoimisto FID) aloitti toimintansa vuonna 2008 Raumalla. Steven oli myös Petteri Ursinin lisäksi yksi viihteellisen ilmaisjakelulehden, ISO-lehden perustajista. Hänellä on vuosia kokemusta esiintymisestä, clubi- ja musiikkimaailmasta, keikkailusta sekä markkinointi- ja mainosalasta. Hänen suurimmat keikat 2000-luvun alussa olivat Puhdas Elämä Lapselle- konsertit ja Radio NRG -Suomi kiertue.

MATTI EVE

Opettaja

Opintoasiat:
Radiotyö.

Bio:
Matti Eve on elättänyt itsensä DJ:nä 70- ja 80- luvulla. Siihen aikaan hän keikkaili diskoissa, ravintoloissa ja bändien keikka-DJ:nä. Eve aloitti Lahdessa Catacombi-diskossa ja kiersi pari vuotta mm. Hurriganesin DJ:nä.

Yökerhokeikkailun hän lopetti 1987 ja siirtyi aamujuontajaksi Rytmiradio Lahteen. Siitä 1997 TV:n puolelle Neloselle sekä Maikkarille. Vuonna 2008 Matti Eve palasi Lahteen ja Radio Voimaan.

Dj Academyssä tutustumme radiotyöskentelyyn Lahden paikallisradio Voimalla. Matti Eve on asiantuntijamme ja kouluttajamme Radiotyön ammattilaisena.